Vreme je za renoviranje: odakle početi?

Pred Vama je renoviranje doma. Mnogo je ideja i želja,ali je samo jedno pitanje: Odakle početi? Saveti prijatelja,  komšija i rodjaka uglavnom više odmažu nego što pomažu. Naidju momenti kada Vam je svega preko glave pa se verovatno pitate: Da li da se selim ili da renoviram? Renoviranje je svakako isplativija opcija od selidbe. Mnogo je lakše proširiti kuću ili reorganizovati prostor u stanu nego se seliti u potrazi za većim stanom i komforom. 

Objektivno sagledajte kako Vam renoviranje može doneti buduće uštede

Ukoliko planirate renoviranje celog doma podjite od objektivnog sagledavanja situacije koje treba da dovede do toga da kreirate prostor koji će najbolje odgovarati Vašim potrebama i doneti buduće uštede. Sagledavanje situacije započitne detaljnom analizom prostorija počevši od stolarije i ulaza, kroz hodnik do svih soba. Uvek se prvo polazi od stolarije ukoliko je ona vremešna i treba da se zameni. Sledeći korak su ulazna vrata, a onda u svakoj prostoriji pregledajte pod, zidove, razmislite o rasveti i nameštaju.

Dobro razmislite o tome šta su Vam bili dosadašnji problemi. Ukoliko je jedan od najvećih problema bio da zagrejete dom, onda je prvi korak kvalitetna stolarija kakva je Mondline stolarija. Renoviranjem treba da rešite energetsku efikasnost doma i obezbedite buduće uštede energije i značajno smanjenje troškova, da obezbedite dovoljno prostora za sve, dovoljno svetlosti i mesta za igru ukoliko su Vam deca još uvek mala. 

Mondline stolarija za buduće uštede u domu

Ukoliko je drvena stolarija na Vašem domu dotrajala i vreme je za njenu zamenu onda je pravi izbor Mondline stolarija. Mondline stolarija je kvalitetna, funkcionalna i vrlo ekonomična, obezbediće veliku uštedu energije uz optimalne troškove zamene.

Zahvaljujući širokoj lepezi boja i vrhunskom dizajnu Mondline stolarija je kompatibilna sa svakom idejom o uredjenju, savršeno se uklapa uz svaki unutrašnji ili spoljašnji prostor, kad je jednom ugradite godinama nećete morati da dodatno oplemenjujete svoj dom. U firmi Mond Line Pro omogući će Vam da dobijete vrhunsku stolariju po odgovarajućim dimenzijama i željenoj boji. Možete da birate i način otvaranja i rukovanja.

Uz stolariju imate i mogućnost ugradnje dodatnih elemenata poput roletni i komarnika koji će svaki prostor učiniti funkcionalnijim i sigurnijim. Ugradnjom Mondline stolarije rešićete energetske gubitke u domu. Ova stolarija je vrhunska spoljašnja izolazija i  efikasno rešava očuvanje željene temperature u zimskim ali i letnjim mesecima. Troškovi električne energije umanjiće se dugoročno i značajno doprineti budućim uštedama u Vašem kućnom budžetu.

Osigurajte ulaz u dom

Jedan od bitnih detalja u renoviranju doma je zamena ulaznih vrata. Prvi razlog za kupovinu jakih i sigurnih ulaznih vrata je zaštita od provalnika koji bi iz doma mogli da odnesu Vaše dragocenosti. Dobra sigurnosna vrata su pokazatelj uskladjenosti izmedju enterijera i eksterijera.

Ulazna vrata iz ponude Mond Line Pro stolarije se uklapaju u bilo koji stil, kompatibilna su sa svim stilovima i ostalom Mondline stolarijom. Sa njima prvenstveno možete računati na visok stepen sigurnosti koji je preduslov za sve druge momente. Kada ste u sigurnom okruženju poklonićete više pažnje na dekorativne i estetske detalje. 

Reaorganizujte prostor tako da ima mesta za sve

Najveći poduhvat u renoviranju stana je reorganizacija prostora, rušenje zidova kako bi se dobio jedinstven prostor dnevnog boravka i podizanje pregradnih zidova kako bi se od velike dečije sobe dobile dve manje. Moderni trendovi uredjenja prostora nameću ideju otvorenog koncepta dnevnog boravka koji podrazumeva da kuhinja, trpezarija i dnevni boravak čine jednu celinu bez odvajanja pregradnim zidovima.

Smatra se da je život u dnevnom boravku otvorenog tipa daleko funkcionalniji i lagodniji, sve je blizu i na dohvat ruke što značajno utiče na kvalitet života. U spavaćem bloku svako od ukućana treba da ima svoju oazu mira. Zato se velike spavaće sobe pregradjuju na manje  funkcionalnije gde svako ima prostor samo za sebe.

Dobrim osvetljenjem do kvalitetnijeg života

Osvetljenje je jedan od preduslova udobnosti i komfora u domu. Dobro osvetljenje značajnu utiče na dobru atmosferu u kojoj se i ukućani osećaju dobro. Ne dozvolite da Vam greške u osvetljenju ukradu udobnost u domu. Ključ dobrog osvetljenja je u što većem broju ugradnih sijalica koje se ne vide na prvi pogled ali su pozicionirane tako da obasjavaju baš one delove doma gde je Vama potrebno osvetljenje.

Umesto jednog centralnog lustera koji se u kuhinji može naći baš iznad Vaše glave i tako pruža loše udarno svetlo, daleko bolje rešenje su ugradne sijalice koje će osvetliti radnu površinu kuhinje. Izbegavajte oštra svetla, već težite toplijem.U kupatilu ne preterujte sa osvetljenjem, dovoljno je svetlo iznad ogledala ormarića. U spavaćoj sobi se preporučuju ugradna svetla na više mesta kako bi mogli da se menjaju nivoi svetlosti. Daleko je prijatniji osećaj kada iz svakog ugla možete da upravljate svetlošću u svom domu nego da imate jedan prekidač koji će paliti i gasiti sva svetla.