Zašto treba da kupite zebra zavese? Evo svih prednosti!

modern bedroom with leather armchair and black wall lamp

Zebra zavese su najpoželjniji model zavesa i za stambeni i za poslovni prostor. Mnogi bi rekli da je reč samo o modnom trendu, ali razlozi za kupovinu su zapravo mnogo dublji jer je i njihova korist mnogo veća. Prednosti su različite, od regulacija svetla pa do toga koliko je praktično čišćenje i održavanje zebra zavesa i svaku korist je vredno razmotriti prilikom kupovine.

Možemo reći da su zebra zavese toliko dobre da odgovaraju svakom prozoru, svakoj prostoriji i dodatnim potrebama koje treba da poseduje jedna zavesa.

Zebra zavese su sistem za regulaciju temperature i svetla u prostoru!

Klasične zavese su samo dekorativne, a ako je potrebno i zamračivanje moraju se postaviti roletne ili draperi. Zebra zavese objedinjuju blokiranje svetla, dekoraciju i regulaciju temperature uz pomoć odličnog platna koje može biti delimično propusno ili služiti za potpuno blokiranje svetla.

Ako vam trebaju zavese u osunčanim prostorijama postavite „black-out“ platno koje je poput roletne i potpuno blokira svetlo, a ako želite da se ono providi u nekom stepenu onda birajte „screen“ platna. Obe varijante blokiraju UV zračenje i temperaturu pa je mnogo prijatnije jer služe i kao izolacija.

Sistem za podizanje i spuštanje potpuno menja dosadašnje iskustvo

Zebra zavese ne dotičete već ih podižete i spuštate uz pomoć mehanizma. Mogu da budu i potpuno sklonjene sa prozora ili da ga delimično pokrivaju. Tehnika je omogućila i da se zavese same pomeraju tako što se postavi solarni ili električni mehanizam koji se pomera daljinski ili onda kada je jako sunčevo zračenje.

Deo su sistema pametnih kuća i donose velike uštede jer smanjuju potrebu za grejanjem zimi i rashlađivanjem leti.

Praktično čišćenje i održavanje zebra zavesa

Domaćice ne veruju koliko je praktično čišćenje i održavanje zebra zavesa i da nema klasičnog skidanja, pranja, peglanja i zamornog kačenja.

Platno je antistatično, antibakterijsko pa zato ne skuplja mirise i nečistoću. Zbog njegovog sastava ostaje čisto ma kakav je vazduh i prašina u prostoru i neće postati rasadnik bakterija i virusa.

Praktično čišćenje i održavanje zebra zavesa se zasniva na tome da se suvom ili mokrom krpom povremeno prebriše platno i to je sve. Da, znamo da je teško poverovati, ali održavanje traje celih 5 minuta, a one će blistati i očuvati svoju lepotu.

Svako voli ovakvu prednost, svakome odgovara da prostor u kojem boravite bude zdraviji uz manje napora za čišćenje.

Platna imaju bezbroj dezena i boja

Jedan dobar razlog za kupovinu se nalazi i u tome što se sa zebra zavesama dobija i dekorativni faktor koji se uklapa u dizajn svake prostorije i stambenog i poslovnog prostora.

Tu su na stotine boja, dezena, šara, koje će ukrasiti prozore, a pošto se montiraju direktno ispred stakla prostorije će delovati veće i prostranije što je još jedan razlog dobrog uklapanja u prostoru.

Za kraj treba istaći i to da se zebra zavese rade se po meri i dimenzijama će odgovarati i najmanjim prozorima, ali i velikim staklenim zidovima bez ikakvih problema.

Iz svega navedenog je jasno da rolo zavese predstavljaju novu generaciju zavesa koje nisu samo dekorativne već odlično regulišu svetlo, čine termičku izolaciju i menjaju nekoliko različitih dodataka za prozore.

Zaslužujete da imate čistiji dom i da radite u zdravijem okruženju, a da na to ne bude potrošeno više od nekoliko minuta, nabavite zavese sa mehanizmom i unapredite svoj život!